Nieuwsbericht

06
Aug
2020
-
locatie:
Tijd:
11:07
u
u
inschrijven nodig:
nee
Info:

Het kan u niet ontgaan zijn wat er allemaal in de turnwereld gebeurt.

We willen met dit bericht alle gymnasten die zich de afgelopen tijd, maar ook in eerdere jaren hebben uitgesproken over wat hen is overkomen en diegene die worstelen met het zich nu al dan niet openlijk uitspreken, een hart onder de riem steken. Een heftige periode voor zowel hen als de huidige generatie sporters.  Zij zitten momenteel in topsporttrajecten naar belangrijke wedstrijden, waaronder de Olympische Spelen. Ook deze sporters heel veel sterkte! Zij weten dat het nodig is om de excessen binnen de cultuur van de gymsport onder de loep te nemen en aan te pakken. Ze juichen dit toe, maar tegelijkertijd staat daarmee ook hun leven helemaal op z’n kop.  

De KNGU kondigde al eerder een diepgaand onafhankelijk onderzoek aan naar zowel misstanden in de topsport als in de breedtesport. Om hiervoor ruimte te maken, hebben zij vorige week  woensdag het programma van de Oranje-vrouwenselectie gedurende het onderzoek stil gezet en twee coaches van deze selectie staan per direct op non-actief. Alle gezamenlijke trainingen en stages van het nationale team gaan voorlopig niet door.

Aankomende vrijdag gaan we samen met de andere vier clubs en de KNGU in gesprek over het al dan niet op non-actief zetten van de vier hoofdcoaches. Hierin zullen de bevindingen van onze coachstaf,  ouders en sporters worden meegenomen.

We zien het komende onafhankelijke onderzoek met vertrouwen tegemoet.  We weten dat dit nodig is om binnen onze prachtige gymsport recht te doen aan de gevolgen van de misstanden en daarmee een gezonder sportklimaat te creëren. Iets waar we sinds de oprichting van onze sportclub altijd vol overtuiging naar gestreefd hebben - en dit zullen we blijven doen.

Wij willen via deze weg laten weten dat wij als organisatie open staan voor gesprek als daar behoefte aan is. We zouden het waarderen als we persoonlijk contact kunnen hebben, zodat we jouw ervaring mee kunnen nemen in onze eigen ontwikkeling. Je kunt mailen naar veiligsportklimaat@flik-flak.nl Dan zullen we zo snel mogelijk contact met je opnemen. Op de website onder het kopje ‘vertrouwenspersoon’ vind je andere mogelijkheden om je ervaring te delen, indien je daar behoefte aan hebt.

Het nastreven van een veilig sportklimaat heeft voor ons altijd al een hoge prioriteit gehad. Wanneer we hier in uw geval niet in geslaagd zijn dan spijt dit ons oprecht en bieden wij onze excuses aan.

download: