logo Flik-Flak Sportclub
"Wij vinden het super leuk
bij Klein Volk!!"
Wist je dat... we op verschillende locaties in Den Bosch gymles geven voor jonge kinderen? Meer informatie vind je hieronder op onze website!

Welkom bij Klein Volk

De allerjongste kinderen zetten in de gymlessen van Flik-Flak hun eerste sportieve stappen. Vanaf het moment dat een kind kan lopen, kan het al lessen volgen! Scroll naar beneden naar ons aanbod om te zien welke lessen we geven.

Als ouder wil je het beste voor je kind. Daarbij denk je het eerst aan gezonde voeding, maar zodra het mogelijk is, leg je je baby al op de buik. Je baby leert zo het hoofdje op te tillen, waardoor het de spieren van de nek, rug, buik, armen en benen oefent. Het is dus goed voor de motorische ontwikkeling. De grootste motorische ontwikkeling vindt in de eerste levensjaren plaats. Als je vanaf jongs af aan veel en gevarieerd beweegt, leer je hoe je je lichaam moet gebruiken en ontwikkel je de belangrijkste spiergroepen. Die spieren komen op latere leeftijd heel goed van pas.

Zo is het in de toekomst makkelijker om bewegingen sneller en gecontroleerder uit te voeren. Vroegtijdig goed leren bewegen heeft ook invloed op het opnemen, het begrijpen en het verwerken van kennis. Kinderen die op jonge leeftijd op een leuke manier voldoende beweging krijgen, hebben meer kans om gezond en evenwichtig op te groeien. Naast plezier en een goede motorische ontwikkeling dragen onze gymlessen ook bij aan het ontwikkelen van sociale vaardigheden, omdat de lessen in groepsverband plaatsvinden.

In onze zalen kunnen kinderen op een veilige manier kennis maken met de grondvormen van bewegen. In de lessen wordt volgens de nijntje beweegmethode op een speelse manier gewerkt aan de motorische vaardigheden van een kind, maar ook zaken als sociale vaardigheden komen aan bod. Daarnaast zijn er tal van leuke activiteiten op touw gezet; zo komt Sinterklaas ieder jaar op bezoek, is er een kleuterontdekdag en wordt het nijntje beweegprogramma jaarlijks afgesloten met een nijntje beweegfeest. Op deze dag ontvangt uw kind het nijntje Beweegdiploma en is er nog van alles meer leuks te doen.

Aanbod

Minigym (ouder- en kindgymles, vanaf dat het kind gaat lopen t/m 4 jaar)

Om de (sportieve) ontwikkeling van een kind te stimuleren, is het belangrijk om een kind nieuwe prikkels aan te bieden. Een dreumes heeft ook een natuurlijk bewegingsdrang die kan worden begeleid. In de lessen Minigym heeft ieder kind de tijd en de ruimte om zijn wereldje groter te maken.
In de zalen worden uitdagende situaties neergezet waardoor een kind op speelse wijze leert omgaan met nieuwe bewegingsvormen: balanceren, klauteren, schommelen, rollen, springen en bewegen op muziek! Bij de Minigym sporten ouder en kind samen.

Peutergym (3 jaar oud)

Peuters hebben een grote bewegingsdrang. Ze doen niets liever dan rennen, rollen, klauteren of springen. Jonge kinderen leven in een bewegingswereld vol fantasie en zijn erg creatief. Op een speelse manier bieden wij in de lessen Peutergym activiteiten aan die gericht zijn op hun motorische en cognitieve ontwikkeling. De zalen staan vol uitdagend materiaal, zoals balken, klimrekken, ballen en pittenzakjes. Verder leren de kinderen bij de Peutergym ook samen spelen met leeftijdgenootjes!

Kleutergym (4 & 5 jaar oud)

Kleuters zijn volop in ontwikkeling en vinden het heerlijk om te rollen, te klimmen, te gooien of te springen! Tijdens de lessen Kleutergym kunnen kinderen nieuwe ervaringen opdoen. In verschillende spelletjes komen alle bewegingsvormen spelenderwijs aan bod. Met groot en klein materiaal leren kinderen hun evenwicht bewaren en krijgen ze inzicht in ruimte, snelheid en afstand. Samen met andere kinderen kunnen ze hun energie kwijt, leren ze in een veilige omgeving nieuwe dingen proberen en overwinnen ze hun angsten.

Junior Gym meisje speelt met gekleurde bal

Juniorgym /multisport (6 t/m 8 jaar oud)

Als kinderen 6 jaar oud zijn, moeten ze bij verenigingen vaak één sport kiezen. Dit is voor kinderen best lastig! Veel kinderen vinden alles leuk en willen graag iedere les iets nieuws leren. In de lessen Juniorgym/multisport kan dat!

‘Door veel verschillende sporten aan te bieden, wordt voorkomen dat het kind zich te vroeg gaat specialiseren in één specifieke sport. Te vroeg specialiseren kan tot een beperkte motorische ontwikkeling leiden’

Doordat er tijdens delessen gedifferentieerd wordt, hebben kinderen de mogelijkheid om op eigen niveau te sporten. Hierdoor trainen ze ook het gedrag dat verwacht wordt van een sporter. Hoe ga je om met je eigen overwinning binnen de eigen ontwikkeling, hoe help je elkaar en zorg je dat iedereen in je team meedoet? Dit zijn goede lessen in sportiviteit. Door duidelijke voorbeelden van onze lesgevers leren de kinderen de waarde van sportiviteit. Zij kunnen elkaar aanmoedigen en laten stralen, allemaal op hun eigen niveau. Echter gaat het in de kern om de ontwikkeling en niet direct om willen of verliezen.

Juniorgym/multisport probeert antwoord te geven op een aantal maatschappelijk trends, zoals dat kinderen steeds minder bewegen, motorisch minder fit zijn en vaker kampen met blessures. Van oudsher ontwikkelen kinderen bij de traditionele sporten vooral één specifieke set aan skills. Bij Juniorgym/multisport trainen kinderen echter een breed palet aan vaardigheden zoals balanceren, mikken, slaan ofspringen. Kinderen leren zo aanvullende vaardigheden aan, die hen uiteindelijk betere bewegers en sporters maken die ook minder geblesseerd zijn. En dat maaktde kans op het ontwikkelen van goede brede sportbasis ook groter.

Juniorgym/multisport is op donderdag van 17.00 uur tot 18.00 uur. Meld je aan voor een gratis proefles via info@flik-flak.nl.

Onze locaties:

We geven op verschillende locaties  in Den Bosch gymlessen! Scroll naar beneden voor ons lesrooster.

* Hoofdlocatie Klein Volk Zaal Flik-Flak: Marathonloop 7, 5235 AA 's-Hertogenbosch

* Gymzaal BBS Boschveld - Zernikestraat 2, 5223 CD 's-Hertogenbosch

* Gymzaal Churchilllaan - Churchilllaan 81, 5224 BT 's-Hertogenbosch

* Gymzaal KC Westerbreedte - Jan Olieslagersstraat 51, 5224 DB 's-Hertogenbosch

Wil je een proefles volgen?

Neem contact met ons op via de mail: info@flik-flak.nl.

Contributie hoofdlocatie Klein Volk Zaal Flik-Flak: voor 3/4 uur € 218,-  en 1 uur € 271,- per seizoen. Een heel jaar les m.u.v. de schoolvakanties.

Contributie overige locaties: voor  3/4 uur € 185,-  en 1 uur € 238,- per seizoen. Een heel jaar les m.u.v. de schoolvakanties.

De coördinator van de afdeling Klein Volk is Annemoon van Bockxmeer: annemoon@flik-flak.nl.

Lesrooster Klein Volk 2023-2024

Maandag
15.30 - 16.30 u
Kleutergym / 4 - 5 jaar / Gymzaal  Churchilllaan
15.30 - 16.15 u

15.30 - 16.15 u
Minigym / 1-3 jaar / Gymzaal Churchilllaan

Minigym / 1-4 jaar / Gymzaal BBS Boschveld
Dinsdag
09.30 - 10.15 u
Minigym / 1-3 jaar / Klein Volk Zaal Flik-Flak
Woensdag
09.00 - 09.45 u
Minigym / 1-2 jaar / Klein Volk Zaal Flik-Flak
09.45 - 10.30 u
Peutergym / 3 jaar / Klein Volk Zaal Flik-Flak
16.00 - 17.00 u
Kleutergym / 4 - 5 jaar / Klein Volk Zaal Flik-Flak
Donderdag
15.15 - 16.00 u
Minigym / 1-4 jaar / Gymzaal Churchilllaan
17.00 - 18.00 u
Juniorgym Multisport / 6-8 jaar / Theater Spel Zaal Flik-Flak
Vrijdag
09.00 - 09.45 u
Minigym / 1-2 jaar / Klein Volk Zaal Flik-Flak
09.45 - 10.30 u

10.30 - 11.15 u
Peutergym / 3 jaar / Klein Volk Zaal Flik-Flak

Peutergym / 3 jaar / Klein Volk Zaal Flik-Flak
15.30 - 16.30 u
Kleutergym / 4 - 5 jaar / Klein Volk Zaal Flik-Flak
Zaterdag
08.30 - 09.15 u
Minigym / 1-2 jaar / Klein Volk Zaal Flik-Flak
09.00 - 10.00 u
Kleutergym / 4 - 5 jaar / Klein Volk Zaal Flik-Flak
09.15 - 10.00 u
Minigym / 1-2 jaar / Klein Volk Zaal Flik-Flak
10.00 - 10.45 u
Peutergym / 3 jaar / Klein Volk Zaal Flik-Flak
10.00 - 11.00 u
Kleutergym / 4 - 5 jaar / Klein Volk Zaal Flik-Flak
10.45 - 11.30 u
Peutergym / 3 jaar / Klein Volk Zaal Flik-Flak
11.00 - 12.00 u
Kleutergym / 4 - 5 jaar / Klein Volk Zaal Flik-Flak

nijntje beweegdiploma

Dat uw kind zijn of haar zwemdiploma haalt, is eigenlijk de normaalste zaak van de wereld. Het behalen van een Beweegdiploma is nog niet zo vanzelfsprekend. Vanaf nu kan dit echter bij Flik-Flak!!

Waarom het Beweegdiploma?

In de leeftijd van 3 tot en met 6 jaar vindt bij kinderen de grootste motorische ontwikkeling plaats. In deze periode komen namelijk verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen gezond. En helpt het om overgewicht tegen te gaan. Zodra uw kind kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk. Het Beweegdiploma helpt kinderen bij hun motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling.

Bewegen met nijntje en Flik-Flak.

Nijntje, de KNGU en Flik-Flak zijn een meerjarig samenwerkingsverband aangegaan met als doel om meer kinderen tussen de 3 en 6 jaar spelenderwijs te leren bewegen. Nijntje is dan ook ambassadeur van het Beweegdiploma . Het Beweegdiploma bestaat uit twee lessenseries:

 • Beweegdiploma 1 (leeftijd 3-4 jaar)
 • Beweegdiploma 2 (leeftijd 4-6 jaar)
Nijntje beweegdiploma - gratis proefleskaart
(klik op de figuur om de folder te downloaden)

Enthousiaste reacties van ouders

Ouders van wie kinderen de beweeglessen hebben gevolgd, zijn erg enthousiast over de beweeglessen. Volgens hen durft hun kind nu meer. Ouders vinden het nijntje Beweegdiploma een goede graadmeter voor de motorische ontwikkeling van hun kind. Bij sommige kinderen gaat het fietsen met sprongen vooruit. Bij andere kinderen is ook het zwemmen een stuk verbeterd : ‘Mijn zoon heeft leren duikelen bij het Beweegdiploma en durft nu ook te duiken in het zwembad. Super!’

Hoe haalt uw kind zijn of haar nijntje Beweegdiploma

Bij de afdeling Klein Volk zijn de kinderen iedere week volop bezig met alle onderdelen van het beweegdiploma. Nadat het kind één of meerdere keren alle lesprogramma onderdelen doorlopen heeft ontvangt het op een feestelijke dag zijn/haar diploma. We noemen dit het nijntje beweegfeest. Wilt u dat uw kind zich motorisch goed ontwikkelt? Geef hem of haar dan op voor het nijntje Beweegdiploma! Meer weten? Neem gerust contact met ons op via info@flik-flak.nl

Er zijn twee nijntje Beweegdiploma’s die gehaald kunnen worden in de leeftijdsperiode van 3-6 jaar. Wanneer een kind start en hoe lang het duurt, verschilt per individu. Gemiddeld zijn 15 tot 20 lessen lessen nodig per diploma.

NIJNTJE, AMBASSADEUR VAN HET BEWEEGDIPLOMA

Goed leren bewegen is niet alleen belangrijk, het is ook leuk! Nijntje is gek op bewegen; wanneer zij met haar vriendinnetjes naar school loopt of spelletjes doet. Daarom is zij ambassadeur geworden van het Beweegdiploma. Als rolmodel hoopt nijntje op deze manier heel veel kinderen te stimuleren een gezonde levenswijze te ontwikkelen en bewegen vooral leuk te vinden!

Kom jij ook naar de nijntje beweegdag?

Zondag 16 mei 2021 kun je samen met nijntje allemaal leuke dingen doen.  Daarom organiseren wij samen met nijntje een nijntje beweegdag.

 • Poppenkast kijken
 • nijntje voorleeshoek
 • Springkussen
 • Schminken
 • nijntje-oren maken
 • Lekker bewegen op het nijntje-beweegplein
 • Met nijntje op de foto
 • Klik hier voor tekening nijntje
 • Klik hier voor een leuke tekening van nijntje

Meer weten over onze nijntje beweeglessen? Kijk op deze pagina voor ons aanbod en ons lesrooster of mail naar info@flik-flak.nl.

Docenten & Assistenten

Docenten Klein Volk

Femke Alders
Docent Klein Volk
Verjaardag:
13 mei
Ben van Eck
Docent
Verjaardag:
Veerle van den Heuvel
Docent
Verjaardag:
22 juni
Manon Theeuwen
Docent
Verjaardag:
24 mei
Renske van Kilsdonk
Docent
Verjaardag:
24 maart
Annemoon van Bockxmeer
Docent & Coördinator Klein Volk
Verjaardag:
29 september
Trees Maurix-van Ommen
Docent
Verjaardag:
8 februari

Assistenten Klein Volk

Kaat van de Put
Assistente Klein Volk
Verjaardag:
Roosmarijn van Valkenburg
Assistente Klein Volk
Verjaardag:
4 juli
Fleur van Stippent
Assistente Klein Volk
Verjaardag:

Pietenbezoekjes 2021

Van maandag 30 november t/m zaterdag 5 december hebben alle groepen t/m 8 jaar bezoek gekregen van de Pieten! Het was een groot succes, we laten jullie graag een kleine compilatie zien: