logo Flik-Flak Sportclub
"Wij vinden het super leuk
bij Klein Volk!!"
Binnenkort nieuwe locatie in Zuidoost! Start bij 8 aanmeldingen dus meld je snel aan via: info@flik-flak.nl

Welkom bij Klein Volk

De allerjongste Flik-Flak sporters zetten in de Klein Volk Zaal van Flik-Flak hun eerste sportieve stappen. Vanaf het moment dat een kind kan lopen, kan het al lessen volgen! Kinderen kunnen bij deze afdeling terecht tot het moment dat ze naar groep drie van de basisschool gaan.‍

Als ouder wil je het beste voor je kind. Daarbij denk je het eerst aan gezonde voeding, maar zodra het mogelijk is, leg je je baby al op de buik. Je baby leert zo het hoofdje op te tillen, waardoor het de spieren van de nek, rug, buik, armen en benen oefent. Het is dus goed voor de motorische ontwikkeling. De grootste motorische ontwikkeling vindt in de eerste levensjaren plaats. Als je vanaf jongs af aan veel en gevarieerd beweegt, leer je hoe je je lichaam moet gebruiken en ontwikkel je de belangrijkste spiergroepen. Die spieren komen op latere leeftijd heel goed van pas.

Zo is het in de toekomst makkelijker om bewegingen sneller en gecontroleerder uit te voeren. Vroegtijdig goed leren bewegen heeft ook invloed op het opnemen, het begrijpen en het verwerken van kennis. Kinderen die op jonge leeftijd op een leuke manier voldoende beweging krijgen, hebben meer kans om gezond en evenwichtig op te groeien.

Naast plezier en een goede motorische ontwikkeling draagt ouderkind-, peuter- en kleutergym bij aan het ontwikkelen van sociale vaardigheden, omdat de lessen in groepsverband plaatsvinden.‍

De Klein Volk Zaal is een knusse, gezellige zaal, met veel kleuren en zachte materialen, kunnen kinderen op een veilige manier kennis maken met de grondvormen van bewegen. In de lessen wordt volgens de nijntje beweegmethode op een speelse manier gewerkt aan de motorische vaardigheden van een kind, maar ook zaken als sociale vaardigheden komen aan bod. Daarnaast zijn er tal van leuke activiteiten op touw gezet; zo komt Sinterklaas ieder jaar op bezoek, is er een kleuterontdekdag en wordt het nijntje beweegprogramma jaarlijks afgesloten met een nijntje beweegfeest. Op deze dag ontvangt uw kind het nijntje Beweegdiploma en is er nog van alles meer leuks te doen.

Aanbod

Minigym (ouder- en kindgymles, vanaf dat het kind gaat lopen tot en met 4 jaar)

Om de (sportieve) ontwikkeling van een kind te stimuleren, is het belangrijk om een kind nieuwe prikkels aan te bieden. Een dreumes heeft ook een natuurlijk bewegingsdrang die kan worden begeleid. In de lessen Minigym heeft ieder kind de tijd en de ruimte om zijn wereldje groter te maken. In de zalen worden uitdagende situaties neergezet waardoor een kind op speelse wijze leert omgaan met nieuwe bewegingsvormen: balanceren, klauteren, schommelen, rollen, springen en bewegen op muziek! Bij de Minigym sporten ouder en kind samen.

Peutergym (3 jaar oud)

Peuters hebben een grote bewegingsdrang. Ze doen niets liever dan rennen, rollen, klauteren of springen. Jonge kinderen leven in een bewegingswereld volfantasie en zijn erg creatief. Op een speelse manier bieden wij in de lessen Peutergym activiteiten aan die gericht zijn op hun motorische en cognitieve ontwikkeling. De zalen staan vol uitdagend materiaal, zoals balken, klimrekken, ballen en pittenzakjes. Verder leren de kinderen bij de Peutergym ook samenspelen met leeftijdgenootjes!

Kleutergym (4 & 5 jaar oud)

Kleuters zijn volop in ontwikkeling en vinden het heerlijk om te rollen, te klimmen, te gooien of te springen! Tijdens de lessen Kleutergymkunnen kinderen nieuwe ervaringen opdoen. In verschillende spelletjes komen alle bewegingsvormen spelenderwijs aan bod. Met groot en klein materiaal lerenkinderen hun evenwicht bewaren en krijgen ze inzicht in ruimte, snelheid en afstand. Samen met andere kinderen kunnen ze hun energie kwijt, leren ze in een veilige omgeving nieuwe dingen proberen en overwinnen ze hun angsten.

Locaties Wijk > Minigym, Peutergym en Kleutergym:

* Gymzaal BBS Boschveld - Zernikestraat 2, 5223 CD 's-Hertogenbosch

* Gymzaal Churchilllaan - Churchilllaan 81, 5224 BT 's-Hertogenbosch

* Gymzaal KC De Springplank - Hambakendreef 2a, 5231 RJ 's-Hertogenbosch

* Gymzaal KC Westerbreedte - Jan Olieslagersstraat 51, 5224 DB 's-Hertogenbosch

Juniorgym  (6 & 7 jaar oud)

Als kinderen 6 jaar oud zijn, moeten ze bij verenigingen vaak één sportkiezen. Dit is voor kinderen best lastig! Veel zes- en zevenjarige vinden alles leuk en willen graag iedere les iets nieuws leren. In de lessen Juniorgym kan dat! De kinderen maken kennis met de 'echte' sporten, zoals atletiek, trampolinespringen, korfbal, turnen en nog veel meer. Zo kunnen de kinderen ontdekken wat zij het allerleukst vinden!

Juniorgym start binnenkort bij voldoende aanmeldingen.

Wil je een proefles volgen?

Neem contact met ons op via de mail: info@flik-flak.nl

Contributie locatie in de speciale Klein Volk zaal van Flik-Flak voor 3/4 uur €195,-  en 1 uur € 242,- per jaar

Contributie overige gymzaal locaties voor  3/4 uur €165,-  en 1 uur € 212,- per jaar

De coördinator van de afdeling Klein Volk is Annemoon van Bockxmeer.

Lesrooster Klein Volk 2021-2022

Maandag

Dinsdag

Donderdag

Zaterdag

08.30 - 09.15 u

15.15 - 16.00 u
09.00 - 10.00 u
09.15 - 10.00 u
10.00 - 10.45 u
10.00 - 11.00 u
10.45 - 11.30 u
11.00 - 12.00 u
Minigym / 1-3 jaar / Klein Volk Zaal Flik-Flak
Minigym / 1-4 jaar / Gymzaal KC De Springplank

Minigym / 1-4 jaar / Gymzaal Churchilllaan
Kleutergym / 4 - 5 jaar / Klein Volk Zaal Flik-Flak
Minigym / 1-2 jaar / Klein Volk Zaal Flik-Flak
Peutergym / 3 jaar / Klein Volk Zaal Flik-Flak
Kleutergym / 4 - 5 jaar / Klein Volk Zaal Flik-Flak
Peutergym / 3 jaar / Klein Volk Zaal Flik-Flak
Kleutergym / 4 - 5 jaar / Klein Volk Zaal Flik-Flak
15.15 - 16.00 u
16.00 - 17.00 u
Minigym / 1-4 jaar / Gymzaal KC Westerbreedte
Kleutergym / 4 - 5 jaar / Gymzaal KC Westerbreedte

Woensdag

09.00 - 09.45 u
09.45 - 10.30 u

16.00 - 17.00 u
09.45 - 10.30 u
Minigym / 1-2 jaar / Klein Volk Zaal Flik-Flak
Peutergym / 3 jaar / Klein Volk Zaal Flik-Flak

Kleutergym / 4 - 5 jaar / Klein Volk Zaal Flik-Flak

Vrijdag

08-30 - 09.15 u

09.00 - 09.45 u
09.45 - 10.30 u

15.00 - 15.45 u
16.00 - 16.45 u

16.00 - 17.00 u
Minigym / 1-4 jaar / Gymzaal BBS Nieuw-Zuid

Minigym / 1-2 jaar / Klein Volk Zaal Flik-Flak
Peutergym / 3 jaar / Klein Volk Zaal Flik-Flak

Minigym / 1-4 jaar / Gymzaal BBS Boschveld
Minigym / 1-4 jaar / Gymzaal BBS Boschveld

Kleutergym / 4 - 5 jaar / Klein Volk Zaal Flik-Flak

nijntje beweegdiploma

Dat uw kind zijn of haar zwemdiploma haalt, is eigenlijk de normaalste zaak van de wereld. Het behalen van een Beweegdiploma is nog niet zo vanzelfsprekend. Vanaf nu kan dit echter bij Flik-Flak!!

Waarom het Beweegdiploma?

In de leeftijd van 3 tot en met 6 jaar vindt bij kinderen de grootste motorische ontwikkeling plaats. In deze periode komen namelijk verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen gezond. En helpt het om overgewicht tegen te gaan. Zodra uw kind kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk. Het Beweegdiploma helpt kinderen bij hun motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling.

Bewegen met nijntje en Flik-Flak.

Nijntje, de KNGU en Flik-Flak zijn een meerjarig samenwerkingsverband aangegaan met als doel om meer kinderen tussen de 3 en 6 jaar spelenderwijs te leren bewegen. Nijntje is dan ook ambassadeur van het Beweegdiploma . Het Beweegdiploma bestaat uit twee lessenseries:

 • Beweegdiploma 1 (leeftijd 3-4 jaar)
 • Beweegdiploma 2 (leeftijd 4-6 jaar)
Nijntje beweegdiploma - gratis proefleskaart
(klik op de figuur om de folder te downloaden)

Enthousiaste reacties van ouders

Ouders van wie kinderen de beweeglessen hebben gevolgd, zijn erg enthousiast over de beweeglessen. Volgens hen durft hun kind nu meer. Ouders vinden het nijntje Beweegdiploma een goede graadmeter voor de motorische ontwikkeling van hun kind. Bij sommige kinderen gaat het fietsen met sprongen vooruit. Bij andere kinderen is ook het zwemmen een stuk verbeterd : ‘Mijn zoon heeft leren duikelen bij het Beweegdiploma en durft nu ook te duiken in het zwembad. Super!’

Hoe haalt uw kind zijn of haar nijntje Beweegdiploma

Bij de afdeling Klein Volk zijn de kinderen iedere week volop bezig met alle onderdelen van het beweegdiploma. Nadat het kind één of meerdere keren alle lesprogramma onderdelen doorlopen heeft ontvangt het op een feestelijke dag zijn/haar diploma. We noemen dit het nijntje beweegfeest. Wilt u dat uw kind zich motorisch goed ontwikkelt? Geef hem of haar dan op voor het nijntje Beweegdiploma! Meer weten? Neem gerust contact met ons op via info@flik-flak.nl

Er zijn twee nijntje Beweegdiploma’s die gehaald kunnen worden in de leeftijdsperiode van 3-6 jaar. Wanneer een kind start en hoe lang het duurt, verschilt per individu. Gemiddeld zijn 15 tot 20 lessen lessen nodig per diploma.

NIJNTJE, AMBASSADEUR VAN HET BEWEEGDIPLOMA

Goed leren bewegen is niet alleen belangrijk, het is ook leuk! Nijntje is gek op bewegen; wanneer zij met haar vriendinnetjes naar school loopt of spelletjes doet. Daarom is zij ambassadeur geworden van het Beweegdiploma. Als rolmodel hoopt nijntje op deze manier heel veel kinderen te stimuleren een gezonde levenswijze te ontwikkelen en bewegen vooral leuk te vinden!

Kom jij ook naar de nijntje beweegdag?

Zondag 16 mei 2021 kun je samen met nijntje allemaal leuke dingen doen.  Daarom organiseren wij samen met nijntje een nijntje beweegdag.

 • Poppenkast kijken
 • nijntje voorleeshoek
 • Springkussen
 • Schminken
 • nijntje-oren maken
 • Lekker bewegen op het nijntje-beweegplein
 • Met nijntje op de foto
 • Klik hier voor tekening nijntje
 • Klik hier voor een leuke tekening van nijntje

Meer weten over onze nijntje beweeglessen? Kijk op deze pagina voor ons aanbod en ons lesrooster of mail naar info@flik-flak.nl.

Docenten & Assistenten

Docenten Klein Volk

Femke Albers
Docent Klein Volk
Verjaardag:
13 mei
Laura Verveer
Docent Klein Volk
Verjaardag:
Ben van Eck
Docent Klein Volk
Verjaardag:
Malika Vonk
Docente Klein Volk
Verjaardag:
Veerle van den Heuvel
Docent
Verjaardag:
22 juni
Manon Theeuwen
docent
Verjaardag:
24 mei
Renske van Kilsdonk
docent
Verjaardag:
24 maart
Sara van de Veerdonk - Doomernik
Docent
Verjaardag:
8 april
Annemoon van Bockxmeer
Docent & Coördinator Klein Volk
Verjaardag:
29 september
Trees Maurix-van Ommen
Docent
Verjaardag:
8 februari

Assistenten Klein Volk

Roosmarijn van Valkenburg
Assistente Klein Volk
Verjaardag:
4 juli
Fleur van Stippent
Assistente Klein Volk
Verjaardag:

Pietenbezoekjes 2021

Van maandag 30 november t/m zaterdag 5 december hebben alle groepen t/m 8 jaar bezoek gekregen van de Pieten! Het was een groot succes, we laten jullie graag een kleine compilatie zien: