"Topsport en gratie in één!"

Turnen Dames

Topturnen Zuid

Alle turnsters van Flik-Flak komen op wedstrijden uit onder de naam Topturnen Zuid. Dit is omdat het merendeel van de turnsters ook uit het zuiden van Nederland komt en er een nauwe samenwerking is met de clubs uit het zuiden van het land. Mede dankzij al deze clubs turnen er erg veel getalenteerde sporters in Den Bosch. Flik-Flak is door de KNGU aangewezen als RTC (regionaal talentencentrum)

De sport turnen dames kent de volgende vier onderdelen: sprong, brug, balk en vloer. De trainingen van de topsport afdeling turnen dames vinden plaats in de dameshal. Het totaal aantal trainingen en trainingsuren is afhankelijk van het niveau en de leeftijdscategorie waarin de turnster deelneemt. Sporters die ineen selectiegroep trainen, werken toe naar wedstrijden wat kan variëren van regionale tot internationale wedstrijden.

Talentscouting

Flik-Flak Den Bosch is in 2008 gestart met het ontwikkelen van het damesturnen op het hoogste nationale niveau. In ’s werelds grootste gymnastische turnaccommodatie en met professioneel kader wordt gewerkt in een sfeervol klimaat, waarin het kind centraal staat. Wij trainen bij Flik-Flak vanuit een sterk pedagogisch, verantwoord trainingsmodel.


Vanuit deze visie willen wij turnsters met talent, kans geven een turnopleiding te volgen op het hoogste niveau. Flik-Flak vindt dat ouders en kind beslissen over een turncarrière en turntoekomst. Uit vele gesprekken met ouders en oud turnsters blijkt vaak dat ouders en turnster zelf nooit de stap hebben durven maken om naar een (nog) betere club te gaan. Ouders en kind weten vaak zelf niet of ze over voldoende talent beschikken. Ook het niet durven om een club en trainer te verruilen die al zoveel heeft gedaan voor het kind, is in de praktijk een veel voorkomende situatie.


Flik-Flak tracht de drempel voor talentvolle turnsters zo laag mogelijk te maken, om een overstap te maken naar een topclub. We streven ernaar dat een turnster in goed overleg, eventueel de overstapt maakt naar Flik-Flak. Hiermee willen wij geen enkele vereniging tekort doen en respect tonen voor alle energie die zij in deze talenten hebben gestoken. Wij denken dat Flik-Flak deze talenten net iets verder kan brengen door de optimale faciliteiten en de fulltime professionele trainersstaf. De meeste turnsters van Flik-Flak komen spontaan van de verenigingen uit de regio. Daarnaast voert Flik-Flak een kansbeleid om talentvolle turnsters uit de regio te benaderen om te komen trainen bij Flik-Flak. Dit wil zeggen dat onze scouts tijdens wedstrijden, demonstraties, open talentdagen etc. altijd op zoek zijn naar nieuw talent voor onze opleiding


Twee maal per jaar organiseert de afdeling turnen dames van Flik-Flak een talentendag. De data hiervan worden gepubliceerd op deze website en onze facebookpagina. Mocht u belangstelling hebben voor deze talentendag, of gedurende het seizoen contact willen leggen omdat u verwacht dat uw dochter wellicht bij Flik-Flak op haar plek zou kunnen zijn, nodigen wij u uit contact op te nemen. Dit is mogelijk . Ook als u het prettig vindt als wij de eerste contacten met de huidige club leggen, kunt u dit aangeven.

RTC Topturnen Zuid is op zoek naar ambitieuze turnsters!

Zit jij al op wedstrijd turnen en zou je het liefste:

- Bijna iedere dag willen turnen in een luxe turnhal?

- Op een hoger niveau willen turnen?

- Willen trainen in het Regionale Talentencentrum van Zuid Nederland?

- Les willen krijgen vaneen professioneel en fanatiek trainersteam?

 

Geef je dan snel op voor de gratis open training van Topturnen Zuid in één van de grootste turnhallen in de wereld:

                    ***  Woensdag 19 februari 2020 van 16.00 tot 19.00uur ***

 

Deze open les is bedoeld voor wedstrijdturnsters instap t/m jeugd van alle wedstrijdniveaus.

       

Waar moet je zijn:
In de turnhal van Flik-Flak in DenBosch 
2de etage afdeling Turnen Dames
Marathonloop 7
5235 AA ’s-Hertogenbosch

Tijdens de open training kunnen ouders & turnsters de werkwijze en coaching van RTC Topturnen Zuid ervaren. De topcoaches zullen een eerste inschatting maken wat het huidige niveau maar vooral de potentie van de deelnemers.
Na de open les zal worden bekeken of een eventuele reeks proeflessen bij het RTC Topturnen Zuid een optie is voor de turnster, haar ouders en de coaches.

Vooropgave open les graag onderstaande gegevens e-mailen naar: Ingrid@flik-flak.nl

-naam

-geboortedatum

-wedstrijdniveau

-telefoonnummer van de deelneemster naar:

 

Hopelijk zien we jou op 19 februari op onze open training!

Aanbod

De afdeling Turnen Dames is in 2017 door de KNGU aangewezen als RTC: Regionaal Talentcentrum en is sindsdien verder gegaan onder de naam RTC Topturnen Zuid.

De trainingen van deze topsportafdeling vinden plaats op de tweede verdieping van De Plek, waar professioneel en multifunctioneel materiaal aanwezig is om prestaties op niveau te bewerkstelligen. Topturnen Zuid komt uit in wedstrijden in de eredivisie. We onderscheiden hier een opleidingsgroep (8 tot en met 11 jaar) en een Traject Topsport. Turnsters die we opleiden voor het hoogste niveau (eredivisie) doorlopen in principe hun opleiding via deze groepen. Het RTC Topturnen Zuid hecht veel waarde aan turnen vanuit de basis, en volgt hierbij de technische lijn van Klimenko.  

De coördinator van Topturnen Zuid is Nico Zijp.

De trainingen van Topturnen Zuid vinden bijna dagelijks plaats in de trainingshal op de tweede etage van 'de Plek'.

De meeste turnsters in het topsporttraject volgen hun middelbare school aan het Rodenborchcollege, een LOOT-school. Het rooster van de trainingen is flexibel, en wordt veelal aangepast aan roosters op school, (internationale) wedstrijden en trainingsstages van de oranjeselecties. Wanneer een turnster in aanmerking komt voor een proefperiode bij Topturnen Zuid, wordt informatie verschaft over het trainingsrooster.

Lesrooster Turnen Dames 2019-2020

Maandag

Woensdag

Vrijdag

Zaterdag

Dinsdag

Donderdag

Docenten & Assistenten

We stellen graag ons professionele team aan je voor!

Docenten Turnen Dames

Chantal Verkooyen
Juryzaken, adviseur choreografie
Bregje Broere
Choreografe
Pien Vorstenbosch
Trainer - coach onderbouw
Noortje Vorstenbosch
Trainer - coach onderbouw
Linda Taal
Trainer - coach onderbouw
Ruben Boot
Trainer - coach onderbouw
Frank Baijens
Trainer - coach onderbouw
Dorina Afari
Trainer - coach onderbouw
Christa Baijens
Teammanager, trainer - coach onderbouw
Ingrid de Cort
Trainer - coach bovenbouw
Nico Zijp
Coördinator, trainer - coach bovenbouw

Sporters

We stellen graag onze toppers aan je voor!

(Fotografie: Sandra Janssen)

Senioren

Tisha Volleman
Senior eredivisie
Lees mijn interview!

Junioren

Jara Vennix
Junior eredivisie
Lees mijn interview!
Julie Klijn
Jeugd 2 N2
Lees mijn interview!
Stephanie Groenesteyn
Junior eredivisie
Lees mijn interview!
Daantje Bongers
Junior eredivisie
Lees mijn interview!
Eve de Ruiter
Junior eredivisie
Lees mijn interview!

Jeugd

Alicia van Herwijnen
Jeugd 1 N2
Lees mijn interview!

Pupil II

Meer info over Pupil II volgt.

Pupil I

Meer info over Pupil I volgt.
Meer info over Instap / Jong Talent volgt.

Kleding

Vanaf nu kun je de turnkleding online bestellen via de KNGU-shop. De bestelling loopt dus niet meer via Flik-Flak zelf.

Stappen:

  1. Ga naar www.kngu-shop.nl en klik op mijn club kleding.
  2. Scroll naar de S en klik op 's-Hertogenbosch/Flik-Flak
  3. Bestel gemakkelijk de juiste maten en turnkleding die je nodig hebt.
  4. Geniet van je nieuwe turnkleding!

Nieuws

Voor het allerlaatste nieuws van de afdeling Turnen Dames verwijzen we graag naar de eigen site van Top Turnen Zuid.