"Wees goed voor lichaam en geest!"
"Seniorenochtend:
gezellig samen!"

Gezondheid

Iedereen is het er ondertussen wel over eens: sporten en gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en het is van wezenlijk belang om duurzaam te investeren in een leven lang sporten. Samen met organisaties in huis én met buurt- onderwijs- en gezondheidsorganisaties in onze stad, zorgt Flik-Flak voor een zowel breed inhoudelijk als kwalitatief verantwoord en uitdagend activiteitenaanbod.

Flik-Flak bouwt de gezondheidscomponent steeds verder uit.

Onder meer via uitbreiding van ons sportaanbod en re-integratie programma’s, het bieden van voorlichting, fittesten, EHBO- en reanimatiecursussen en het organiseren van het evenement Gezond Den Bosch.

Activiteiten

03
Apr
'
19
-
03
Apr
'
19
18:30
u
-
19:00
u

Seminar Reuma

09
Apr
'
19
-
09
Apr
'
19
11:00
u
-
13:00
u

Seminar Rugklachten

Lezing & rugoefening
03
Apr
'
19
-
03
Apr
'
19
Seminar Reuma
toelichting
09
Apr
'
19
-
09
Apr
'
19
Seminar Rugklachten
Lezing & rugoefening
toelichting

Seminars & cursussen

Binnen het Thema Gezondheid worden gedurende het jaar diverse cursussen en seminars gegeven. Te denken valt bijvoorbeeld aan: reanimatiecursussen, "fit op skivakantie" of "valtraining voor ouderen".

Op onze activiteitenagenda zullen deze activiteiten tijdig vermeldt worden, dus check deze geregeld!

Seminars
Cursussen in klein verband
Cursus reanimatie

Gezond Den Bosch

Het sinds een aantal jaren terugkerend evenement Gezond Den Bosch richt zich op gezondheid in de breedste zin des woords, en is bedoeld voor jong én oud. Het evenement is opgebouwd rondom vier thema’s: Gezondheid & Medisch, Voeding & Lifestyle, Body & Mind, Sport & Dans, dus zeer divers in aanbod.

Centraal staat een grote gezondheids- informatiemarkt waarin de laatste stand van techniek en kennis op het gebied van gezondheid getoond worden. Daarnaast zijn er elk jaar een groot aantal zeer interessante lezingen, die gegeven worden door gerenommeerde partijen zoals bijvoorbeeld artsen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, audiciens, opticiens, dietisten, voetreflexspecialisten enz., enz.

Ook ieder jaar biedt Gezond Den Bosch de mogelijkheid om je fysieke fitheid te laten meten tijdens de fittest, uiteraard met aansluitende persoonlijke advisering, of kennis te maken met diverse sporten, dans of muziekvormen.

Voor meer informatie over dit evenement en de volgende editie verwijzen we naar de website van Gezond Den Bosch: www.gezonddenbosch.nl.

Samenwerking

Samenwerking met een groot aantal mensen en partijen is voor Flik-Flak de sleutel tot succes waardoor we kunnen organiseren en bieden wat we doen. Kortom: voor en door mensen!

Zo hebben we bijvoorbeeld met wijkbewoners, stagiaires en een aantal partners in huis zoals het Koning Willem I College en Fitsport de drempel voor ouderen om naar een 'turnhal' te gaan weg kunnen nemen.

Of het evenement Gezond Den Bosch, dat we met medewerking van meer dan 100 partners uit de stad steeds weer kunnen organiseren.

Dit zijn slechts een klein aantal voorbeelden van alles dat we met deze zeer belangrijke samenwerkingsverbanden doen. Op de website van De Plek is een overzicht te vinden van alle 'in-huis' partners waarmee Flik-Flak regelmatig met veel plezier samenwerkt: www.deplek.eu.

Seniorenochtend

Komt U ook naar onze gezellige verwenochtend Senioren?

Sportkwartier Maaspoort in Den Bosch bruist van de activiteiten tussen 30 mei t/m 2 juni: Het IAG komt er weer aan! Een spetterend festival, waar u vier dagen lang op allerlei manieren geniet van o.a. gymnastische sport, optredens, muziek en dans. Onderdeel daarvan is de verwen-ochtend senioren op vrijdag 31 mei.

Een informatief, gevarieerd en vooral gezellig ochtendprogramma voor senioren.

We ontvangen u om 10.00 uur met een kopje koffie met wat lekkers. Daarna kunt u uit beide blokken 1 workshop kiezen. Om 12.00 uur is het programma afgelopen en kunt u heerlijk nagenieten met live muziek op het plein en gezellig terras. In de Maaspoorthal zelf zijn wedstrijden gratis te bezoeken van acro-gymnastiek. Laat je verrassen door de spectaculaire acrobatische bewegingen van duo’s en trio’s.

Op het moment dat u zich aanmeldt mag u uit beide blokken 1 activiteit kiezen, dus 2 in totaal!

10.00 uur: Koffie met wat lekkers

Blok 1:

  • Lezing: Hoe blijf ik fit ? - FysioCompany De Haren
  • Sport: Bewegen op muziek - Marja Mook
  • Workshop: Zingt U mee - Zangdocente

Blok 2:

  • Lezing: Voeding voor ouderen - Diëtistenpraktijk Monique Kuiper
  • Sport: Beweeg je fit - Fitsport
  • Workshop: Knutselen - Elly Neggers

12.00 uur: Einde ochtend

Bij voorinschrijving (ter waarde van € 15,00 ) kost u deelname niets.

Geef u op: Per mail: beweegteam@flik-flak.nl

Telefoon: 073-6111270

Infobalie van Flik-Flak in De Plek