logo Flik-Flak Sportclub
"1001 mogelijkheden
bij Flik-Flak!"
"Seniorenochtend:
gezellig samen!"

Info Flik-Flak algemeen

Welkom bij Flik-Flak!

Flik-Flak is een sportclub waar ontwikkeling, plezier en zelfbewustzijn centraal staan. Wij vervullen onze sociaal-maatschappelijke functie door zorg te dragen voor een multifunctionele en vitaliserende omgeving met partijen die erop uit zijn om samen nieuwe concepten te ontwikkelen rondom de thema’s Sport, Gezondheid en Educatie.  

Flik-Flak wil zoveel mogelijk mensen laten genieten van de gymnastische sport. Onze veelzijdige, uitdagende en artistieke sport is dankzij haar vele disciplines voor iedereen toegankelijk, daagt uit om te presteren en dient daarbij als fundament voor vele andere sporten.
Om dit te borgen, dragen wij zorg voor de ontwikkeling van een kwalitatief hoogstaande, vooruitstrevende en inspirerende trainings- en beweegomgeving. Dit doen we door partnerschappen en allianties aan te gaan met andere organisaties die op hun gebied vooraanstaand zijn of willen worden. Dit alles rondom de vier vitale onderdelen van dit ecosysteem: Sport, Gezondheid, Educatie en Accommodatie.

Kernwaarden

•             Samenwerking

•             Innovatie

•             Zelfontplooiing

•             Ambitieus

•             Zelfbewustzijn

•             Sociaal

•             Laagdrempelig

Voorblad Jaarverslag Flik-Flak 2017
Noot: sommige browsers (bijvoorbeeld Firefox) geven de pdf niet goed weer. U kunt dan de al gedownloade pdf opslaan en bekijken in de (gratis) adobe acrobat reader).

Vertrouwenscontactpersoon

Voor alle zaken geldt: probeer het in eerste instantie binnen de eigen afdeling op te lossen. De mensen die daar werkzaam zijn bekommeren zich met veel passie en enthousiasme om alle sporters. Het zou niet juist zijn om hen zomaar te passeren.

Indien je echter niet goed weet wat je met de situatie aan moet dan is dát al reden genoeg om contact op te nemen met de VCP. Zij kan luisteren naar wat er speelt en adviseren wat je het beste zou kunnen doen.

Ouders, sporters of trainers kunnen bij de vertrouwenscontactpersoon terecht wanneer zij bijvoorbeeld te maken hebben met:

 

*Pedagogisch grensoverschrijdend gedrag

*Seksuele intimidatie

*Pesten

*Discriminatie en racisme

*Agressie en geweld

De vertrouwenscontactpersoon van Flik-Flak is Uke Draisma.

Wilt u contact met haar opnemen, stuur dan a.u.b. een mailtje naar: uke@flik-flak.nl

Vertrouwenscontactpersoon KNGU

De KNGU heeft ook een vertrouwenscontactpersoon. Haar naam is Henriët van der Weg. Mail naar vanderweg@kngu.nl of bel 055.505.8735 (maandag t/m vrijdag). Jouw vraag of gesprek wordt altijd in vertrouwen behandeld.

Centrum Veilige Sport

Kun of wil je met jouw vraag niet terecht bij je eigen VCP of die van de KNGU, dan kun je ook terecht bij het Centrum Veilige Sport van het NOC*NSF. Om met het Centrum Veilige Sport in contact te komen vind je hier.

Hier vind je toelichting op de KNGU-meldcode voor grensoverschrijdend gedrag waarin de verschillende meldniveaus, actoren en stappen nog eens toegelicht worden: https://dutchgymnastics.nl/assets/Documenten/Overige/Meldcode-grensoverschrijdend-gedrag-en-meldplicht-in-de-sport.pdf

Het formulier is verzonden, indien gewenst nemen we zsm contact op.
Onze excuses, maar er is iets misgegaan met het verzenden. Kunt u het formulier nogmaals proberen te sturen aub, evt. op een later tijdstip?

Kampen

Er staan zeer regelmatig diverse Flik-Flak Kampen op de agenda. Tijdens elk van deze weekenden kun je je als groep inschrijven voor een AcroKamp, DansKamp, Turnen Heren Kamp, Turnen Dames Kamp, Trampoline Kamp of IAG Kamp (= mix van sporten).

Flik-Flak zorgt voor alle maaltijden en lekkers tussendoor, een gezellige aankleding en avontuurlijke thema's. Naast het sporten is er ook een leuk recreatieprogramma. Dit recreatieprogramma wordt naar jouw wensen ingericht, er is van alles mogelijk! Vraag hier eventueel naar bij je inschrijving.

Agenda:

Helaas zijn er op dit moment (nog) geen kampen gepland.

vraag voor overige kampen extra data aan via kampen@flik-flak.nl
Helaas staan er op dit moment even geen Kampen gepland, check hier dus regelmatig!

Inschrijven dient te gebeuren door de trainer/coach voor de hele groep tegelijk. Inschrijven kan tot 30 dagen voor aanvang van het Kamp. Je ontvangt daarna een bevestiging, een factuur en informatie omtrent de Flik-Flak Kampen. De betaling dient 21 dagen voor aanvang van het Kamp te zijn voldaan. Dan is de inschrijving definitief. Betaling aan Flik-Flak dient te gebeuren als gehele groep, dus per vereniging of per trainer/coach. Individueel betalen is bij de Flik-Flak Kampen dus niet mogelijk.

Lees snel verder hoe je je kunt inschrijven!

Inschrijven kan via het mailadres: kampen@flik-flak.nl

Op de Flik-Flak Kampen zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Deze zijn te vinden op de website en te verkrijgen bij de infobalie van de Flik-Flak Hal. Door je in te schrijven en te betalen, verklaar je je akkoord met deze voorwaarden. Bij annulering wordt 20% van de inschrijfkosten in rekening gebracht.

De Kampleiding behoudt zich het recht om 25 dagen voor aanvang van het Flik-Flak Kamp de beslissing te nemen om een Flik-Flak Kamp te annuleren in verband met te weinig aanmeldingen. (Uiteraard wordt er dan niets in rekening gebracht.)

De kampen zijn speciaal bedoeld voor groepen gymastische sporters en dansers vanaf 8 jaar.

Het maakt niet uit of je wel of geen lid bent van Flik-Flak, of je een jongen of een meisje bent, of wat je niveau is. Kom samen met andere gymvrienden/vriendinnen en een trainer/coach van jouw sportvereniging naar één van de Kampen, Flik-Flak verzorgt de rest.

Het is dus niet mogelijk om individueel in te schrijven, maar alleen als groep (afdeling bijvoorbeeld) samen met een trainer/coach.

Uiteraard draait een Kamp vooral om gezelligheid, maar hard trainen binnen jouw discipline is minstens net zo belangrijk. Flik-Flak stelt daarom tijdens het Kamp de voor jouw discipline geschikte ruimte beschikbaar, en in overleg kun je hier als groep lekker veel trainen. Van 2 uur per dag, tot 6 uur per dag. Afhankelijk van het aantal kampgroepen dat zich heeft ingeschreven, en ieders wensen.

Omdat bij de Flik-Flak Kampen alleen groepen zich kunnen inschrijven, is het belangrijk dat de groepen zelf een trainer/coach meenemen. Per 10 deelnemers wordt één trainer/coach verwacht. Deze trainer/coach verzorgt gedurende het Kamp ook de trainingen voor zijn groep.

Als trainer/coach mag je gratis overnachten en eet je samen met je eigen groep mee. Daarnaast ontvang je € 10,00 per door jou ingeschreven leerling, die met jou meegaat op Kamp. Zorg dus dat er zo veel mogelijk leerlingen meegaan!

Naast de trainers/coaches per groep, is er uiteraard ook nog een algemene Kampleiding vanuit Flik-Flak. Flik-Flak kan altijd enthousiaste begeleiding voor de verschillende Flik-Flak Kampen gebruiken. Nieuwsgierig?

Stuur een e-mail naar: kampen@flik-flak.nl

Indien je je inschrijft voor één van de Flik-Flak Kampen, zijn hierop onderstaande algemene voorwaarden van toepassing.

 • De inschrijving is pas definitief als de inschrijfgelden ontvangen zijn.
 • Kosteloos annuleren kan tot uiterlijk 30 dagen voor de start van het Kamp.
 • Hierna wordt 20% van de inschrijfkosten in rekening gebracht.
 • Het is echter wel mogelijk dat een ander kind van de vereniging de inschrijving over neemt.

Vacatures

Flik-Flak is een non-profit sport organisatie die voor een groot deel afhankelijk is van vrijwilligers en studenten. Heb je een vraag over werken voor/bij Flik-Flak of behoefte aan contact met onze vertrouwenspersoon? Neem dan vooral contact met ons op!

Aan de slag bij Flik-Flak

Marktgericht werken, maatwerk en laagdrempeligheid vormen de basis van ons concept. Flik-Flak werkt daartoe samen met publieke partijen, het bedrijfsleven, kennisinstellingen en medische en arbeidsgerelateerde partners, binnen een omgeving die steeds in beweging is. Onze organisatie kenmerkt zich door een informele sfeer, waarin zowel betaalde (externe) krachten als vrijwilligers werkzaam zijn. Wij hechten veel waarde aan eigen initiatief en goede onderlinge communicatie.

Projectleider ‘Flik-Flak laat je Bewegen!’

Vindt jij: bewegen voor jonge kinderen ook zo belangrijk, het een uitdaging om zoveel mogelijk kinderen in beweging te krijgen, het een sport om andere mensen hierin mee te nemen?

DAN...zijn wij op zoek naar jou!

Voor het project ‘Flik-Flak laat je Bewegen!’, voor de doelgroep 0-6 jarigen, zijn wij op zoek naar een kartrekker die samen met ons het bewegen voor het jonge kind verder op de kaart wil zetten.  

Ben je beschikbaar voor 16-20 uur in de week (en ben je geïnteresseerd)?

Neem dan contact op met Sandra (app of bel 06-42454401) en informeer naar de mogelijkheden.

Medewerker Infobalie

 De telefoon opnemen, een proefles inplannen, een pleister op een zere knie plakken, vragen beantwoorden aan de balie, sporters terugmailen, kaartjes verkopen voor de voorstelling, inschrijfformulieren invoeren, op zoek gaan naar een verloren drinkfles, pakketjes aannemen en verschillende andere voorkomende taken.

.... download het bestand voor alle informatie!

Algemeen Medewerker

Als onderdeel van de staf ben je als algemeen medewerker (mede)verantwoordelijk voor de uitvoering van verschillende (kantoor)taken. Het is maar net wat prioriteit heeft in een bepaalde periode, wie er beschikbaar is, op welke gebied jij iets kunt betekenen en jij je graag wilt ontwikkelen. Je bent dus inzetbaar in verschillende staffuncties.

Mail jouw CV inclusief een korte motivatie naar PenO@flik-flak.nl

.... download het bestand voor alle informatie!

Vacature Sport & Bewegen

Op dit moment is Flik-Flak op zoek naar studenten Sport & Bewegen die op zoek zijn naar een stageplek. Als student Sport & Bewegen maak je deel uit van een team van docenten en assistenten. Je gaat tijdens je stage aan de slag binnen de afdeling Klein Volk, Toestelturnen, Springen, Dans of Juniorgym. Samen geven jullie leuke en uitdagende lessen aan (jonge) sporters.

Vacature Stage Infobalie

Flik-Flak is een sportieve omgeving waarin ontwikkeling centraal staat. 
Een multifunctionele en vitaliserende omgeving die toegankelijk is voor uiteenlopende doelgroepen en partners waar iedereen welkom is. Flik-Flak heeft een vacature voor een stageplaats Administratief/secretarieel, MBO niveau 3 of 4.

Vacature Sport & Organisatie

Flik-Flak is op zoek naar verschillende HBO- studenten (van verschillende leerjaren) die op zoek zijn naar een stageplek. Als student werk je samen met verschillende afdelingen en disciplines, maar ook met mede- studenten binnen Flik-Flak. Hieronder staat de algemene vacature. Wanneer je solliciteert, gaan we in samenspraak op zoek naar een geschikt onderzoek en takenpakket. Je zult je altijd bezig houden met het organiseren van één of meerdere evenementen.

Leerlingenadministratie

Voor vragen over het lesrooster, proeflessen en groepsindelingen kun je terecht bij de leerlingenadministratie.

Zij zijn het beste bereikbaar via e-mail: info@flik-flak.nl, telefonisch op (073) 6111 270 en aan de infobalie in de Flik-Flak Hal op de volgende tijden:

 • Maandag 09.00 - 16.00 uur
 • Woensdag 09.00 - 16.00 uur
 • Donderdag 09.00 - 13.00 en 15.30 - 18.30 uur

De leerlingenadministratie is tijdens alle schoolvakanties gesloten.

Flik-Flak heeft een breed sportaanbod op het gebied van gymnastiek, dans en fitsporten. Flik-Flak heeft voor iedereen wat te bieden. Er zijn lessen voor jong en oud op diverse niveaus, van recreatiesport tot topsport.

Voor de specifieke afdelingsroosters kunt u kijken bij de afdelingspagina's of klik op de links hieronder:

 1. Klein Volk
 2. Toestelturnen
 3. Dans
 4. Trampolinespringen
 5. Acro
 6. Turnen Dames

Basiscontributie 2023 - 2024:

Lesduur per week
per seizoen
0,75 uur
1 uur
1,5 uur
2 uur
2,5 uur
3 uur
3,5 uur
4 uur
€ 218,--
€ 271,--
€ 349,--
€ 457,--
€ 522,--
€ 605,--
€ 662,--
€ 723,--

Het inschrijfgeld bedraagt € 12,00.

De contributie wordt in augustus (voor aanvang seizoen) geïncasseerd. Heb je nog vragen of wil je de contributie over meerdere termijnen spreiden? Neem dan contact op met de administratie via (073) 611 12 70 óf stuur een email via het contactformulier.

Openingstijden van de administratie: zie hierboven

Aanmelden

Ik ben geïnteresseerd in jullie sportaanbod. Kan ik op elk willekeurig tijdstip binnenlopen en een proefles volgen?

Je kunt je bij de ledenadministratie opgeven voor de les van je keuze. Wanneer er plaats is in die groep, ontvang je een uitnodiging voor een proefles. Als er geen plaats is, kom je op de wachtlijst. Het is niet mogelijk een proefles te volgen voor een les waarin op dat moment geen plaats is.

Voor contact kunt u telefonisch via (073) 611 12 70 en per e-mail via het contact formulier met ons opnemen: info@flik-flak.nl

Ik heb een proefles gedaan en vond het leuk. Kan ik mij nu inschrijven?

Nadat je een proefles hebt gevolgd, kun je er voor kiezen de lessen voort te zetten. Je vult het digitale inschrijfformulier in, die je hebt ontvangen bij het aanmelden van je kind, en stuurt dit retour via mail naar: info@flik-flak.nl.  Als je het inschrijfformulier hebt ingevuld, wordt het lidmaatschap definitief.

Opzeggen

Als ik tijdens het seizoen besluit te stoppen, krijg ik dan de resterende contributie terug?

Nee, u schrijft zich in voor een heel seizoen. Alleen op medische indicatie of in het geval van een verhuizing buiten de regio kan hiervan worden afgeweken.

Ik wil stoppen met de lessen. Wanneer kan ik opzeggen?

Elke inschrijving geldt voor een heel seizoen en bij tussentijds instromen tot het eind van een seizoen. Het lidmaatschap dient u voor 1 juli van het lopende seizoen schriftelijk op te zeggen. Stuur hiervoor een e-mail of een brief naar de ledenadministratie.
Doet u dit niet voor 1 juli, dan loopt uw abonnement automatisch door in het nieuwe seizoen.

Gemiste lessen

Ik heb een blessure en mag daardoor lange tijd niet sporten. Is het mogelijk om een deel van de contributie terug te krijgen?

Wanneer je op medische indicatie meerdere lessen moet missen, kunnen niet gevolgde lessen worden terugbetaald. Wij verzoeken je om de ziekmelding meteen na het doktersadvies door te geven aan de leerlingenadministratie. Alleen dan kan achteraf berekend worden hoeveel lessen gemist zijn en worden terugbetaald.

Worden lessen die uitvallen ingehaald?

Dat is helaas niet mogelijk.

Zijn er in de schoolvakanties ook gewoon lessen?

Tijdens de reguliere schoolvakanties zijn er voor de recreatiegroepen geen lessen. Vakanties en vrije dagen worden aan het begin van het seizoen bekend gemaakt. Deze zijn ook op onze website: www.flik-flak.nl, te vinden. In vrijwel alle vakanties bieden wij wel Flik-Flak Kampen aan voor kinderen vanaf 8 jaar.

Mijn kind heeft vandaag een vriendje te spelen. Mag hij/zij meedoen met de les?

Dat is helaas niet mogelijk. Geïnteresseerden kunnen zich wel opgeven voor een gratis proefles.

Mijn kind heeft vrij van school. Mag hij/zij meedoen in de les van broer of zusje? Bijvoorbeeld bij ouder-kindgym?

Dat is helaas niet mogelijk.

Ik kan mijn les deze week niet volgen, want ik heb een feestje. Kan ik de les in een andere groep inhalen?

Dat is helaas niet mogelijk.

Tegemoetkoming

Flik-Flak vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen kunnen deelnemen aan sport. Zelf proberen we de contributie zo laag mogelijk te houden. Daarnaast willen we je graag wijzen op de mogelijkheden die er zijn als een tegemoetkoming in de kosten gewenst is.

Bijzondere bijstand

Binnen de gemeente ’s-Hertogenbosch kun je in bepaalde gevallen een verzoek indienen voor bijzondere bijstand. Bijzondere bijstand is extra hulp voor mensen die weinig te besteden hebben. Als je bepaalde dingen écht nodig hebt, maar deze niet zelf kunt betalen, dan kan de gemeente hulp bieden. Je komt in aanmerking voor bijzondere bijstand als je een laag inkomen hebt. Bijvoorbeeld een bijstandsuitkering, het minimum loon of alleen AOW. De gemeente rekent uit of je in aanmerking komt voor bijzondere bijstand.
Kijk voor meer informatie www.s-hertogenbosch.nl en zoek op ‘bijzondere bijstand’.

Jeugdsportfonds

Sporters tot en met 17 jaar kunnen in aanmerking komen voor financiële steun vanuit het Jeugdsportfonds. Meer informatie hierover is te vinden op de website www.jeugdsportfonds.nl. Klik hier voor meer informatie over de samenwerking tussen Jeugdfonds Sport & Cultuur en Flik-Flak

Stichting Leergeld

Deze stichting geeft in bepaalde gevallen een tegemoetkoming in kosten die gemaakt worden door schoolgaande kinderen. Kijk voor meer informatie op www.leergeld.nl.

Topsporters

Topsporters kunnen een beroep doen op Topsport Brabant. Op diverse deelgebieden biedt Topsport Brabant Brabantse sporters en talenten, aangesloten bij het Olympisch Netwerk Brabant facilitaire en financiële tegemoetkomingen aan. Hierbij kun je denken aan steun op het gebied van werk, wonen en vervoer, maar ook fiscaal, juridisch en medisch advies. Kijk voor de voorwaarden op www.topsportbrabant.nl.

Klik hier om de frequently asked question (FAQ) te bekijken.

Sponsoring & Projecten

Als sportclub zijn we altijd op zoek naar organisaties die ons in de vorm van geld, materialen of diensten kunnen helpen om onze maatschappelijke doelen te verwezenlijken. Dit kan op clubniveau maar ook voor speciale doelgroepen of afdelingen. Je kunt hier denken aan het ondersteunen van een sportdag voor mensen met een beperking, een bijdrage leveren aan talentprogramma's, sportstimuleringsactiviteiten zoals het project beweeg en de rekenbeweegdag. Kan u of uw organisatie ons helpen?

Graag nodigen wij u uit voor een gesprek over de mogelijkheden! Voor informatie kunt u contact opnemen met de sponsorcommissie,
via info@flik-flak.nl (onder vermelding van 'Sponsoring').

Sponsoren in beeld

Projecten

Hier vindt u een greep uit de verschillende maatschappelijke projecten waar Flik-Flak aan mee werkt of heeft ontwikkeld.

Klik op de project naam voor uitgebreide informatie.

Algemene voorwaarden & Privacy verklaring

Welkom bij Flik-Flak

Flik-Flak is een sportclub waar ontwikkeling, plezier en zelfbewustzijn centraal staan. Wij vervullen onze sociaal-maatschappelijke functie door zorg te dragen voor een multifunctionele en vitaliserende omgeving met partijen die erop uit zijn om samen nieuwe concepten te ontwikkelen rondom de thema’s Sport, Gezondheid en Educatie.

Flik-Flak wil zoveel mogelijk mensen laten genieten van de gymnastische sport. Onze veelzijdige, uitdagende en artistieke sport is dankzij haar vele disciplines voor iedereen toegankelijk, daagt uit om te presteren en dient daarbij als fundament voor vele andere sporten.
Om dit te borgen dragen wij zorg voor de ontwikkeling van een kwalitatief hoogstaande, vooruitstrevende en inspirerende trainings- en beweegomgeving. Dit doen we door partnerschappen en allianties aan te gaan met andere organisaties die op hun gebied vooraanstaand zijn of willen worden. Dit alles rondom de vier vitale onderdelen van dit ecosysteem: Sport, Gezondheid, Educatie en Accommodatie.

Klik hier voor de volledige Algemene Voorwaarden
Klik hier voor de volledige Privacy verklaring

Frequently asked questions (FAQ)

Graag helpen we u met al uw vragen. Een groot aantal vaak gestelde vragen hebben we alvast voor u op een rijtje gezet.

Deze zijn te downloaden door op onderstaande knop te klikken of op deze site te bekijken.

Mocht uw vraag alsnog niet beantwoord zijn kunt u uiteraard contact met ons opnemen, bijvoorbeeld middels het contactformulier onderaan deze pagina.

download FAQ in PDF formaat (71 kB)
Klik hier voor volledige webtekst