"Dansen:
moet je doen!"

Welkom bij Dans

Hou je van dansen? Dan ben je bij Flik-Flak aan het goede adres. We hebben op verschillende dagen en tijden, leuk en leerzaam dansaanbod.

Scrol naar beneden en vind het lesaanbod, het lesrooster, het docententeam en de verschillende toffe activiteiten.

Contact

Voor vragen en opmerkingen over de danslessen en de activiteiten : mail naar annemoon@flik-flak.nl.

Voor vragen aan de ledenadministratie of voor het aanmelden voor een proefles : mail naar info@flik-flak.nl of bel naar 073 - 611 12 70.

Aanbod

Kinderdans

Jonge kinderen ontdekken de wereld om zich heen en zijn daarbij constant in beweging. Tijdens de lessen Kinderdans maken de leerlingen spelenderwijs kennis met de basisbeginselen van dans. De lessen worden verpakt in verschillende thema’s die aansluiten op de belevingswereld van jonge kinderen. In de lessen wordt gebruikgemaakt van allerlei materialen, zoals hoepels en linten. Elke les ziet er anders uit, maar plezier staat altijd voorop!

Kinderdans start bij voldoende aanmeldingen op vrijdagmiddag van 16.15 uur tot 17.00 uur.

Streetdance

Streetdance is een moderne dansvorm met veel strakke bewegingen, waarbij wordt gedanst op hits uit de Top 40. In de lessen wordt er gewerkt aan de techniek en de flexibiliteit van de leerlingen. Iedere les leren de dansers stap voor stap nieuwe bewegingen die uiteindelijk een complete choreografie vormen. Twee keer per jaar wordt er naar een complete choreografie toegewerkt die we tijdens een grote show aan het publiek laten zien!

De lessen Streetdance worden gegeven op vrijdag. Bekijk het lesrooster hieronder voor de verschillende tijden.

G-Dans

Dansplezier is voor iedereen! Omdat het voor iedereen heerlijk is om ongestoord met volle overgave te dansen! De G-Dansles is speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking. Ze leren verschillende dansstijlen; losse dansen met eenvoudige bewegingen; internationale dans en showdans. Bij deze groep is het vooral belangrijk dat ze een uur lang kunnen bewegen op verschillende soorten muziekgenres.

Echter, ze doen niet zómaar iets! Er zit wel degelijk een doel achter, want naast de vele positieve ontwikkelingen die je tijdens het dansen opdoet, doet deze groep mee aan de voorstellingen die we bij Flik-Flak organiseren. Ze worden ook regelmatig gevraagd om voor externe instanties te mogen optreden.

De dansles duurt 60 minuten en is opgebouwd uit een warming-up, het oefenen van dé dans, grondoefeningen en cooling-down. Tijdens deze lessen hebben ze, naast hun dansdocent Trees Maurix - van Ommen, een aantal vaste begeleiders die helpen én meedansen. Zo krijgen de cursisten de aandacht die ze verdienen!

G-Dans wordt gegeven op woensdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur.

Jong Talent Selectie

Jong Talent is een selectieteam van Flik-Flak waarin danstalenten in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar zitten. Er is veel aandacht voor de ontwikkeling van alle dansers in dit team. Tevens geven ze veel optredens om podiumervaring op te doen. Jong Talent traint onder leiding van coach Annemoon van Bockxmeer.

Jong Talent Selectie traint op woensdag van 17.30 uur tot 19.00 uur.

Wil je een keer een proefles doen? Meld je dan aan via info@flik-flak.nl

Lesrooster Dans 2020-2021

Maandag

geen lessen
geen lessen

Woensdag

Dansstudio 1
17.30 - 19.00 u
19.00 - 20.00 u
geen lessen
Jong Talent Selectie
G-Dans (Aangepast sporten) 16+

Vrijdag

Dansstudio 1
16.15 - 17.00 u

17.00 - 18.00 u
18.00 - 19.00 u
19.00 - 20.00 u
20.00 - 21.00 u
Kinderdans 3,5 - 5 jaar (start bij voldoende
aanmeldingen)
Streetdance 6 jaar e.o.
Streetdance 8 jaar e.o.
Streetdance 10 jaar e.o.
Streetdance 12 jaar e.o.

Zaterdag

Dinsdag

Donderdag

Docenten & Assistenten

Docenten Dans

Annemoon van Bockxmeer
Coördinator Dans en Dansdocent
verjaardag:
29 september
Trees Maurix-van Ommen
Dansdocent
verjaardag:
8 februari

Assistenten Dans

Hilde van den Berg
Assistente Streetdance
verjaardag: 16 september
Marit Berkers
Assistente G-Dans
verjaardag: 14 mei
Marlice Voorsluijs
Assistente G-Dans
verjaardag: 15 oktober
Daphne van den Dungen
Assistente G-Dans
verjaardag: 18 maart

Activiteiten

Bij Flik-Flak zijn er jaarlijks vele toffe activiteiten. Alle dansleerlingen mogen hier natuurlijk bij zijn! Sommige activiteiten vinden plaats tijdens de lessen en andere activiteiten worden extra, naast de wekelijkse danslessen, georganiseerd. Hieronder staan de belangrijke data van dit seizoen.

Maandag 19 augustus 2019

Eerste les van het seizoen


Maandag 16 september t/m zaterdag 21 september 2019

Vriendjes- en vriendinnetjesles

In deze week mag iedere sporter één vriendje of vriendinnetje meenemen naar de dansles! De les wordt dan natuurlijk een beetje aangepast, zodat alle vriendjes en vriendinnetjes goed mee kunnen doen en vanalles leren.


Zondag 24 november 2019

Pietengym (1 t/m 8 jaar)

Op zondag 24 november komen Sinterklaas en de gympieten naar Flik-Flak! Alle sporters tot en met 8 jaar worden uitgenodigd om hun kunsten te laten zien. Ook kunnen de kinderen hun pietendiploma halen!

Groep 1 : 11.00 - 12.00 uur leeftijd 1 t/m 4 jaar (met ouders)

Groep 2 : 12.30 - 13.30 uur leeftijd 5 t/m 8 jaar

De leerlingen t/m 8 jaar krijgen in de les een brief met informatie. Vergeet je niet aan te melden voor dit fantastische pietenfeest!


Zondag 15 december 2019

Eindejaarsvoorstelling

Deze vier voorstellingen worden gegeven door alle sporters van Flik-Flak. Ieder jaar heeft deze voorstelling een thema, zoals Een dagje naar de Efteling, Een magische kerst en Circus Flik-Flak! Alle ouders, broertjes, zusjes, opa's, oma's en andere belangstellenden zijn van harte welkom om ook dit jaar naar deze prachtige shows te komen kijken. De sporters krijgen in de les van de docent alle informatie.

Voorstelling 1  10.30 uur – leerlingen aanwezig om 10.00 uur : Jong Talent Selectie, Streetdance 6+ vrijdag 17.00 uur

Voorstelling 2  12.30 uur – leerlingen aanwezig om 12.00 uur : Jong Talent Selectie, Streetdance 8+ vrijdag 18.00 uur

Voorstelling 3  15.00 uur – leerlingen aanwezig om 14.30 uur : Jong Talent Selectie, Streetdance 10+ vrijdag 19.00 uur, G-dans

Voorstelling 4  17.00 uur – leerlingen aanwezig om 16.30 uur : Jong Talent Selectie, Streetdance 12+ vrijdag 20.00 uur, G-dans


Maandag 16 december t/m zaterdag 21 december 2019

Les met papa’s en mama’s

Deze week mogen alle sporters hun papa's of mama's meenemen naar de les.


Donderdag 21 mei t/m zondag 24 mei 2020

IAG sportevent

Het IAG sportevent is een jaarlijks terugkerend sportfestival en vindt dit jaar plaats van 21 t/m 24 mei! Er zijn internationale wedstrijden, je kunt workshops volgen of je kunt genieten van diverse optredens. Ook Your Stage is tijdens het IAG sportevent. Your Stage biedt een podium aan alle sporters om op een recreatieve manier zijn of haar gymsportmoves te laten zien. Deze editie van Your Stage vindt plaats op donderdag 21 mei 2020. Naast een prachtige voorstelling zijn er de hele dag toffe activiteiten voor alle sporters. De dansgroepen van Flik-Flak doen hier ook aan mee!

Meer informatie over het IAG sportevent vind je op de site: www.iagsportevent.nl.


Zondag 14 juni 2020

Kleuterontdekdag

Deze activiteit is op zondagochtend en speciaal voor alle 5/6 jarigen uit Den Bosch. Je hoeft dus geen lid te zijn van Flik-Flak! De kinderen maken kennis met de 4 verschillende sporten die we bij Flik-Flak aanbieden, namelijk Acrogym, Dans, Toestelturnen en Trampoline springen. Na deze ochtend mogen de kinderen in overleg met een medewerker van de infobalie een proefles volgen bij een van onze lessen.


Zaterdag 11 juli 2020

Laatste les van het seizoen

Na deze les is het 6 weken zomervakantie!

Meer informatie over bovenstaande activiteiten? Stuur een mail naar de coördinator van de dansafdeling via annemoon@flik-flak.nl.