"Dansen:
moet je doen!"

Welkom bij Dans

Hou je van dansen? Dan ben je bij Flik-Flak aan het goede adres. We hebben op verschillende dagen en tijden, leuk en leerzaam dansaanbod.

Kinderdans

Tijdens deze lessen leren kinderen op spelenderwijs de basisbeginselen van de dans. Dit noemen we ook wel algemeen dansante vorming. In de lessen wordt er een combinatie gemaakt van spel en techniek, waarbij gedanst wordt op de laatste hits.

Streetdance

Streetdance is een moderne dansvorm op hits van nu. Het is zowel voor jongens als voor meisjes en zowel voor kinderen als voor volwassenen. In de lessen werk je naast techniek, kracht en flexibiliteit ook aan verschillende danscombinaties. De bewegingen worden strak uitgevoerd, maar zijn net zo stoer als hiphop.

G-Dans

De groep G-dans is gericht op jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Ze leren verschillende dansstijlen; losse (conditionele) dansen; internationale dans en showdans. Bij deze groep is het vooral belangrijk dat ze een uur lang kunnen bewegen op verschillende soorten muziekgenres. Plezier in dans en bewegen staat voorop!

Jong Talent

Jong Talent is een selectieteam van Flik-Flak waarin dans talenten in de leeftijd van 6 t/m 10 jaar zitten. Er is veel aandacht
voor de ontwikkeling van alle dansers in dit team. Ook doen ze veel optredens om podiumervaring op te doen. Jong Talent traint onder leiding van coach Annemoon van Bockxmeer.


Wil je een keer een proefles doen? Meld je dan aan via info@flik-flak.nl

Aanbod

Kinderdans

Een kleuter ontdekt de wereld om zich heen en is daarbij constant in beweging. Tijdens de danslessen worden de basisbeginselen van dans spelenderwijs aangeleerd. De lessen worden verpakt in verschillende thema’s die aansluiten op de belevingswereld van het jonge kind. Op deze manier wordt het kind geprikkeld, geboeid en gestimuleerd om zijn bewegingsmogelijkheden te ontplooien en zijn muzikaliteit en coördinatie te ontwikkelen. Tijdens de lessen wordt er veel gebruik gemaakt van materialen en muziekinstrumenten. Dansen, zingen, klappen en spelen, elke les ziet er anders uit, maar plezier staat altijd voorop! De les duurt 45 minuten en is voor kinderen van 3,5 - 5 jaar.

Kinderdans wordt gegeven op vrijdagmiddag van 16.15 uur tot 17.00 uur.

Streetdance

De streetdance lessen zijn voor jongens en meiden vanaf 6 jaar. Tijdens de lessen dans je op populaire hiphop of R&B muziek. Iedere les leer je stap voor stap nieuwe bewegingen aan die uiteindelijk een complete choreografie zullen vormen. Twee keer per jaar werken we toe naar zo’n complete choreografie die we tijdens een grote show aan het publiek zullen laten zien! De Eindejaarsvoorstelling en IAG-dansvoorstelling zijn de twee jaarlijks terugkerende momenten waarop we schitteren op het podium met een spectaculaire dans en laten we zien wat we allemaal geleerd hebben!

De lessen Streetdance worden gegeven op vrijdag. Bekijk het lesrooster hieronder voor de verschillende tijden.

G-Dans

Dansplezier is voor iedereen! Omdat het voor iedereen heerlijk is om ongestoord met volle overgave te dansen! De G-Dansles is speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking. Ze leren verschillende dansstijlen; losse dansen met eenvoudige bewegingen; internationale dans en showdans. Bij deze groep is het vooral belangrijk dat ze een uur lang kunnen bewegen op verschillende soorten muziekgenres.

Echter, ze doen niet zómaar iets! Er zit wel degelijk een doel achter, want naast de vele positieve ontwikkelingen die je tijdens het dansen opdoet, doet deze groep mee aan de voorstellingen die we bij Flik-Flak organiseren. Ze worden ook regelmatig gevraagd om voor externe instanties te mogen optreden.

De dansles duurt 60 minuten en is opgebouwd in een WUP (warming-up), training voor dé Dans, grondoefeningen en Cooling Down. Tijdens deze lessen hebben ze, naast hun  dansdocent Trees Maurix - van Ommen, een aantal vaste begeleiders die helpen én meedansen. Zo krijgen de cursisten de aandacht die ze verdienen!

G-Dans wordt gegeven op woensdagavond van 19.30 uur tot 20.30 uur.

Jong Talent Selectie

Jong Talent is een selectieteam van Flik-Flak waarin danstalenten in de leeftijd van 8 t/m 11 jaar zitten. Er is veel aandacht voor de ontwikkeling van alle dansers in dit team. Tevens geven ze veel optredens om podiumervaring op te doen. Jong Talent traint onder leiding van coach Annemoon van Bockxmeer.

Jong Talent Selectie traint op zaterdagochtend van 9.30 uur tot 11.00 uur.

Wil je een keer een proefles doen? Meld je dan aan via info@flik-flak.nl

Lesrooster Dans 2019-2020

Maandag

geen lessen
9.30-11.00 u
Jong Talent Selectie
geen lessen

Woensdag

Studio 1
19.30 - 20.30 u
geen lessen
G-Dans (Aangepast sporten) 16+

Vrijdag

Studio 1
16.15 - 17.00 u
17.00 - 18.00 u
18.00 - 19.00 u
19.00 - 20.00 u
20.00 - 21.00 u
Kinderdans 3,5 - 5 jaar (start bij voldoende aanmeldingen)
Streetdance 6 en 7 jaar
Streetdance 8 jaar e.o.
Streetdance 10 jaar e.o.
Streetdance 12 jaar e.o.

Zaterdag

Studio 1

Dinsdag

Donderdag

Docenten & Assistenten

Docenten Dans

Annemoon van Bockxmeer
Coördinator Dans en Dansdocent
verjaardag:
29 september
Trees Maurix-van Ommen
Dansdocent
verjaardag:
8 februari

Assistenten Dans

Hilde van den Berg
Assistente Streetdance
verjaardag: 16 september
Marit Berkers
Assistente G-Dans
verjaardag: 14 mei
Marlice Voorsluijs
Assistente G-Dans
verjaardag: 15 oktober
Daphne van den Dungen
Assistente G-Dans
verjaardag: 18 maart

Activiteiten

Bij Flik-Flak zijn er jaarlijks vele toffe activiteiten. Alle dansleerlingen mogen hier natuurlijk bij zijn! Sommige activiteiten vinden plaats tijdens de lessen en andere activiteiten worden extra, naast de wekelijkse danslessen, georganiseerd. Hieronder staan de activiteiten van dit seizoen.

Maandag 19 augustus 

Eerste les van het seizoen


Maandag 16 september t/m zaterdag 21 september

Vriendjes- en vriendinnetjesles

In deze week mag iedere sporter één vriendje of vriendinnetje meenemen naar de dansles! De les wordt dan natuurlijk een beetje aangepast, zodat alle vriendjes en vriendinnetjes goed mee kunnen doen en vanalles leren.


Zondag 24 november

Pietengym (t/m 8 jaar)

Op zondag 24 november komen Sinterklaas en de gympieten naar Flik-Flak! Alle sporters tot en met 8 jaar worden uitgenodigd om hun kunsten te laten zien. Ook kunnen de kinderen hun pietendiploma halen!


Zondag 15 december

Eindejaarsvoorstelling

Deze vier voorstellingen worden gegeven door alle sporters van Flik-Flak. Ieder jaar heeft deze voorstelling een thema, zoals Dromen, Een dagje naar de Efteling en Een magische kerst! Alle ouders, broertjes, zusjes, opa's, oma's en andere belangstellenden zijn van harte welkom om ook dit jaar naar deze prachtige shows te komen kijken. De sporters krijgen in de les van de docent alle informatie.


Maandag 16 december t/m zaterdag 21 december

Les met papa’s en mama’s

Deze week mogen alle sporters hun papa's of mama's meenemen naar de les.


Donderdag 21 mei t/m zondag 24 mei

IAG sportevent

Het IAG sportevent is een jaarlijks terugkerend sportfestival en vindt dit jaar plaats van 21 t/m 24 mei! Er zijn internationale wedstrijden, je kunt workshops volgen of je kunt genieten van diverse optredens. Ook Your Stage is tijdens het IAG sportevent. Your Stage biedt een podium aan alle sporters om op een recreatieve manier zijn of haar gymsportmoves te laten zien. Deze editie van Your Stage vindt plaats op zaterdag 23 mei 2020. Naast een prachtige voorstelling zijn er de hele dag toffe activiteiten voor alle sporters. De dansgroepen van Flik-Flak doen hier ook aan mee!

Meer informatie over het IAG sportevent vind je op de site: www.iagsportevent.nl.


Zondag 14 juni 

Kleuterontdekdag

Deze activiteit is op zondagochtend en speciaal voor alle 5/6 jarigen uit Den Bosch. Je hoeft dus geen lid te zijn van Flik-Flak! De kinderen maken kennis met de 4 verschillende sporten die we bij Flik-Flak aanbieden, namelijk Acrogym, Dans, Toestelturnen en Trampoline springen. Na deze ochtend mogen de kinderen in overleg met een medewerker van de infobalie een proefles volgen bij een van onze lessen.


Zaterdag 11 juli

Laatste les van het seizoen

Na deze les is het 6 weken zomervakantie!

Meer informatie over bovenstaande activiteiten? Stuur een mail naar de coördinator van de dansafdeling via annemoon@flik-flak.nl.