logo Flik-Flak Sportclub
"Dansen:
moet je doen!"

Welkom bij Dans

Hou je van dansen? Dan ben je bij Flik-Flak aan het goede adres. We hebben op verschillende tijdstippen leuk en leerzaam dansaanbod.

Scrol naar beneden en vind het lesaanbod, het lesrooster, het docententeam en de verschillende toffe activiteiten.

Contact

Voor vragen en opmerkingen over de danslessen en de activiteiten : mail naar annemoon@flik-flak.nl.

Voor vragen aan de ledenadministratie of voor het aanmelden voor een proefles : mail naar info@flik-flak.nl of bel naar 073 - 611 12 70.

Aanbod

Kinderdans

Jonge kinderen ontdekken de wereld om zich heen en zijn daarbij constant in beweging. Tijdens de lessen Kinderdans maken de leerlingen spelenderwijs kennis met de basisbeginselen van dans. De lessen worden verpakt in verschillende thema’s die aansluiten op de belevingswereld van jonge kinderen. In de lessen wordt gebruikgemaakt van allerlei materialen, zoals hoepels en linten. Elke les ziet er anders uit, maar plezier staat altijd voorop!

Kinderdans start bij voldoende aanmeldingen op vrijdagmiddag van 16.15 uur tot 17.00 uur.

Hip Hop / Streetdance

Streetdance is een moderne dansvorm met veel strakke bewegingen, waarbij wordt gedanst op hits uit de Top 40. In de lessen wordt er gewerkt aan de techniek en de flexibiliteit van de leerlingen. Iedere les leren de dansers stap voor stap nieuwe bewegingen die uiteindelijk een complete choreografie vormen. Twee keer per jaar wordt er naar een complete choreografie toegewerkt die we tijdens een grote show aan het publiek laten zien!

De lessen Streetdance worden gegeven op vrijdag. Bekijk het lesrooster hieronder voor de verschillende tijden.

G-Dans

Dansplezier is voor iedereen! Omdat het voor iedereen heerlijk is om ongestoord met volle overgave te dansen! De G-Dansles is speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking. Ze leren verschillende dansstijlen; losse dansen met eenvoudige bewegingen; internationale dans en showdans. Bij deze groep is het vooral belangrijk dat ze een uur lang kunnen bewegen op verschillende soorten muziekgenres.

Echter, ze doen niet zómaar iets! Er zit wel degelijk een doel achter, want naast de vele positieve ontwikkelingen die je tijdens het dansen opdoet, doet deze groep mee aan de voorstellingen die we bij Flik-Flak organiseren. Ze worden ook regelmatig gevraagd om voor externe instanties te mogen optreden.

De dansles duurt 60 minuten en is opgebouwd uit een warming-up, het oefenen van dé dans, grondoefeningen en cooling-down. Tijdens deze lessen hebben ze, naast hun dansdocent Trees Maurix - van Ommen, een aantal vaste begeleiders die helpen én meedansen. Zo krijgen de cursisten de aandacht die ze verdienen!

G-Dans wordt gegeven op woensdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur.

Jong Talent Selectie

Jong Talent is een selectieteam van Flik-Flak waarin danstalenten in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar zitten. Er is veel aandacht voor de ontwikkeling van alle dansers in dit team. Tevens geven ze veel optredens om podiumervaring op te doen. Jong Talent traint onder leiding van coach Annemoon van Bockxmeer.

Jong Talent Selectie traint op woensdag van 17.30 uur tot 19.00 uur.

Wil je een keer een proefles doen? Meld je dan aan via info@flik-flak.nl

Lesrooster Dans 2021-2022

Maandag

geen lessen
geen lessen

Woensdag

Dansstudio 1
17.30 - 19.00 u
19.00 - 20.00 u
geen lessen
Jong Talent Selectie
G-Dans (Aangepast sporten) 16+

Vrijdag

Dansstudio 1
16.15 - 17.00 u

17.00 - 18.00 u
18.00 - 19.00 u
19.00 - 20.00 u
20.00 - 21.00 u
Kinderdans 3,5 - 5 jaar (start bij voldoende
aanmeldingen)
Streetdance 6 jaar e.o.
Streetdance 8 jaar e.o.
Streetdance 10 jaar e.o.
Streetdance 12 jaar e.o.

Zaterdag

Dinsdag

Donderdag

Docenten & Assistenten

Docenten Dans

Annemoon van Bockxmeer
Coördinator Dans en Dansdocent
verjaardag:
29 september
Trees Maurix-van Ommen
Dansdocent
verjaardag:
8 februari

Assistenten Dans

Hilde van den Berg
Assistente Streetdance
verjaardag: 16 september
Marit Berkers
Assistente G-Dans
verjaardag: 14 mei
Daphne van den Dungen
Assistente G-Dans
verjaardag: 18 maart

Activiteiten

Bij Flik-Flak zijn er jaarlijks vele toffe activiteiten. Alle dansleerlingen mogen hier natuurlijk bij zijn! Sommige activiteiten vinden plaats tijdens de lessen en andere activiteiten worden extra, naast de wekelijkse danslessen, georganiseerd. Hieronder staan de belangrijke data van dit seizoen.

Maandag 17 augustus 2020

Eerste les van het seizoen


Maandag 30 november t/m zaterdag 5 december 2020

Pietenbezoek in de lessen (t/m 9 jaar)

In deze week krijgen alle groepen t/m 9 jaar bezoek van de Pieten! Trek je Sint- of Pietenpak aan, dan gaan we in de les gezellig met de Pieten dansen.


Zondag 13 december 2020

Dansvoorstelling

Helaas kan dit jaar de Eindejaarsvoorstelling niet doorgaan. In plaats daarvan is er een dansvoorstelling! De dansvoorstelling ziet er anders uit dan anders vanwege het coronavirus. Het idee is dat we zondag 13 december met alle docenten en dansers de choreografieën filmen in de Theaterspelzaal bij Flik-Flak met alles erop en eraan (kleding, make-up, haren). Daarna maken we hier een mooi geheel van en wordt de film via de mail verspreid naar alle ouders van de dansers.

Op zondag 13 december worden alle dansers om 9.00 uur verwacht in de foyer bij Flik-Flak. Het klaarmaken, de generale repetitie en het filmen van de groepen duurt uiterlijk tot 11.30 uur. De dansers mogen om 11.30 uur zelf naar huis of worden door hun ouders opgehaald. Ouders wachten buiten.

Maandag 18 januari t/m zaterdag 23 januari 2021

Vriendjes- en vriendinnetjesles

In deze week mag iedere dansers een vriendje of vriendinnetje meenemen naar de dansles! De les wordt dan natuurlijk een beetje aangepast, zodat alle vriendjes en vriendinnetjes goed mee kunnen doen en vanalles leren.


Donderdag 13 mei t/m zondag 16 mei 2021

IAG sportevent
Meer informatie volgt binnenkort.


Maandag 19 juli t/m zaterdag 24 juli 2021

Les met papa’s en mama’s

Deze week mogen alle dansers hun papa's of mama's meenemen naar de les.

Zaterdag 24 juli 2021

Laatste les van het seizoen

Na deze les is het 6 weken zomervakantie! De eerste lessen starten weer op maandag 6 september 2021.

Meer informatie over bovenstaande activiteiten? Stuur een mail naar de coördinator van de dansafdeling via annemoon@flik-flak.nl.