logo Flik-Flak Sportclub
"Sport je lekker
fit en gezond!"

Evenementen Agenda

Flik-Flak organiseert het hele jaar door een groot aantal grote en kleine (sport)evenementen. Blijf up-to-date en check deze agenda dus regelmatig!

26
Mar
'
22
-
28
May
'
22
9:45
u
-
20:00
u

CIRCUS lessen bij Flik-Flak

CIRCUS-lessen voor iedereen vanaf 6 jaar
28
May
'
22
-
28
May
'
22
18:00
u
-
21:00
u

De Stoet van Bosch Beweegt 2022

Gratis event voor jong en oud, met kunst, theater, sportdemo's, muziek, urban, dans en meer!
06
Jun
'
22
-
'
12:00
u
-
u

2e Pinksterdag 2022

Tweede Pinksterdag 2022 - Reguliere sportlessen vervallen
25
Jul
'
22
-
04
Sep
'
22
12:00
u
-
12:00
u

Zomervakantie 2022

Zomervakantie 2022 - Reguliere sportlessen vervallen
04
Sep
'
22
-
04
Sep
'
22
9:00
u
-
18:00
u

Festival De Plek 2022

(Sport&Beweeg)Projecten

Flik-Flak vind het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft om te sporten en bewegen, en werkt dan ook regelmatig (mee) aan projecten die dit mogelijk maken.

Hieronder vind je een greep uit de projecten waaraan we werken of eerder gewerkt hebben en waar we zondermeer erg trots op zijn:


De Rekenbeweegbox

De Rekenbeweegbox

Project Beweeg

Elk schooljaar biedt De Plek aan Bossche basisscholen sport-kennismakingslessen aan in het kader van Project Beweeg. Dit omdat in De Plek vele sportorganisaties huisvesten, studenten Sport & Bewegen èn we bewegen belangrijk vinden!

 

Een leuke en laagdrempelige manier om in schooltijd met de leerkracht erbij kennis te maken met verschillende sporten. De sporten die hierbij gekozen kunnen worden zijn afhankelijk van de leeftijd/groep van de leerling. De sporten zijn:

  • Nijntje beweeg           Groep1 en 2
  • Kleuterdans                Groep1 en 2
  • Trampoline                 Groep3 en 4
  • Turnen                        Groep3 en 4
  • Schermen                   Groep5 en 6
  • Taekwondo                Groep5 en 6
  • Zelfverdediging          Groep5 en 6
  • Volleybal                    Groep7 en 8
  • Paaldansen                 Groep7 en 8

Project Beweeg

Guppiesport

Sport en beweging is belangrijk voor kinderen. Als kinderen op jonge leeftijd al plezier krijgen in bewegen, zullen zij ook later genieten van sport. Met Guppiesport kunt u jonge kinderen met plezier veel en veelzijdig laten bewegen. Het is een beweegconcept voor kinderen van 4-7 jaar.

Ervaringen die kinderen opdoen tijdens de lessen dienen als basis voor alle latere sportbeoefening. Het gebruik van innovatieve sport- en spel-materialen vormt het uitgangspunt voor de lessen van Guppiesport. De lesmaterialen zijn verzameld in de Multibox.

Op 29 november 2012 is de tweede ronde van de Sportimpuls van start gegaan. De Sportimpuls is een subsidieregeling vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om lokale sport- en beweegaanbieders financieel te ondersteunen bij de opzet van activiteiten om meer mensen te laten sporten en bewegen. Er is voor deze nieuwe ronde opnieuw 11 miljoen euro beschikbaar. Per aanvraag kan minimaal € 10.000,- tot maximaal € 150.000,- worden aangevraagd voor een project met een maximale duur van 24 maanden. Alleen de opstartkosten worden vergoed.

Wilt u ook een subsidieaanvraag indienen om aan de slag gaan met Guppiesport, ga dan naar: http://www.zonmw.nl/nl/subsidies/subsidiekalender/detail/item/sportimpuls-2013-1/
Hier staat de uitleg hoe u de subsidie kunt aanvragen en alle daaraan verbonden voorwaarden. De deadline voor het indienen van aanvragen bij ZonMw is 5 maart 2013.

In de Menukaart Sportimpuls staan alle interventies waarvoor u een subsidieaanvraag kunt indienen. Ga daarvoor naar www.effectiefactief.nl/menukaart. Zoek op de term ‘Guppiesport’. Klikt u op ‘Bekijk aanpak’ dan treft u alle informatie inclusief een kostenoverzicht dat u kunt gebruiken voor uw aanvraag.

Ouder - Kind Guppiesport

Flik-Flak start op 4 april met Ouder-Kind Guppiesport, een vernieuwend beweegconcept, speciaal gericht op kinderen van 2 en 3 jaar oud met overgewicht en hun ouders. Binnen Ouder-Kind Guppiesport krijgen kinderen, samen met hun ouders, de kans om kennis te maken met leuk en veelzijdig bewegen en worden ouders ondersteund in het maken van gezonde keuzes voor hun kind. Het programma bestaat uit 20 beweeglessen en 5 ouderbijeenkomsten.

Klimmen, klauteren, gooien, vangen, springen, glijden ... alle vormen van bewegen komen tijdens de lessen aan bod.
Samen bewegen is leuk om te doen! Ervaren dat bewegen vooral leuk is, draagt bij aan een succesvolle ontwikkeling van het jonge kind. In de ouderbijeenkomsten wordt aandacht besteed aan hoe u als ouder uw kind vertrouwd maakt met een gezonde leefstijl.
Situaties waarbij uw kind geen groente wil eten of water wil drinken, blijft zeuren totdat het iets lekkers krijgt of verwend wordt met lekkere dingen door de oppas of opa en oma, komen in deze bijeenkomsten aan bod. Ontdek spelenderwijs wat u kind al kan, hoe makkelijk het is om in en rond huis actief te zijn en op een betaalbare manier lekker en gezond te eten. Door het zetten van kleine stapjes valt er al veel winst te behalen in een gezonde leefstijl.

Flik-Flak biedt Ouder-Kind Guppiesport aan in samenwerking met de Jeugdgezondheidszorg van GGD Hart voor Brabant.

Wanneer

Vrijdag van 11.00 tot 11.45 uur.
 Als er een ouderbijeenkomst plaatsvindt is de les van 10.45 tot 11.45 uur.

Waar

Flik-Flak Hal,
Marathonloop 7,
5235 AA te ’s-Hertogenbosch

Inschrijven

Het ingevulde inschrijfformulier levert u in bij de Infobalie in de Flik-Flak Hal. U kunt zich ook aanmelden via het consultatiebureau van uw kind.

Kosten

Aan het programma Ouder-Kind Guppiesport is tijdelijk een onderzoek verbonden om te beoordelen of het programma past bij de deelnemende gezinnen. Als u deelneemt aan het onderzoek dan is deelname aan het programma gratis.
Vanaf oktober/november 2014 kunt u aan de lessen Ouder-Kind Guppiesport deelnemen zonder deelname aan het onderzoek. Deelnamekosten voor 20 lessen en 5 ouderbijeenkomsten bedragen dan € 80,-.

Meer informatie

Voor meer informatie over het programma en het onderzoek dat er tijdelijk aan verbonden is, kunt u contact opnemen met Maayke van Dinther, GGD Hart van Brabant.

Guppiesport